Uutuudet 2017


Kaudelle 2017 on jälleen luvassa paljon mielenkiintoisia uutuuksia. Pari vuotta sitten toimme markkinoille aivan uudenlaisen vieheen, Kumman, joka on eräänlainen vaapun ja lipan yhdistelmä. Kumman vaappumainen runko viipottaa tikittäen hyrisevän potkurin takana. Kumma ei vaadi monimutkaista käsialauittamista, vaan rauhallinen tasainen kelaus on havaittu hyväksi. Tämä viehe sopii ahvenelle, harjukselle ja kirjolohelle.Testikokemukset vesillä ovat mairittelevia – Kuusamon Uistimen suunnittelija teki Kummasta 7 gramman protoversion, joka lähetettiin kesällä 2016 testitiimille kokeiltavaksi. Muutamalla reisulla saatiin paljon ahvenia, joista suurin oli 1,3 kg. Testitiimin havaintoja värien toimivuudesta: Pohjois-Suomessa saatiin kalaa Kumman tummilla väreillä, kun taas Etelä-Suomessa merellä ja sameavetisissä järvissä onnistuttiin värikkäillä sävyillä.
 Lue Kummasta lisää!Santeri 90 mm

Santeri 130 mm


Olemme muutaman viime vuoden ajan hankkineet tietoa siitä, miten kalat reagoivat vieheiden eri maalaustyyleihin. Tänä vuonna tuomme roppakaupalla uusia värejä useimpiin uistinmalleihimme. Kuosit ovat hienoja uutuuksia jo sellaisenaan, mutta pistimme vielä jotain kaupan päälle! Kysymyksessä on erityinen uv-lakkaus.

Mallistoomme tulee useampia erikoisvärejä, jotka käsitellään ultraviolettisäteilyä heijastavalla aineella. Ihminen ei pysty aistimaan uv-säteitä, mutta monet eläimet pystyvät. Biologisten tutkimusten mukaan uv-säteillä on todettu olevan selkeää vaikutusta muun muassa kalojen keskinäisessä kommunikoinnissa. Uv-pinnoitekäsiteltyjä uistimia on ollut testissä monella kalastajalla. Yksi heistä on tunnettu kilpavetouistelija Janne Väkeväinen, jonka havaintojen mukaan uv-käsitellyt vieheet ovat antaneet kalaa paremmin tai vähintään yhtä hyvin kuin samanlaiset verrokkivieheet, joissa ei ole ollut uv-käsittelyä.


Räsänen Helmi 70/20 Sakke Yrjölä


Räsänen Helmi 50/11 ja Lätkä 70/25 uusi väri


Räsänen 70/10


Kevennetty Tasapaino X-Pro 75/8


Droppi


Kirppu 1


Kirppu 2


Kirppu 3