Finngrip Easy retkiside
Finngrip Easy -siteessä suksi luistaa ja kilometrit taittuvat joutuisasti.

Tämän siteen erityinen etu on siinä, että lähes mikä vain kenkä sopii tähän siteeseen. Sopivat kenkäkoot ovat 38-48. Huom! Pakkauksessa on siis kaksi suksisidettä eli sidepari.Patentoitu Finngrip Easy -retkiside on valmistettu Suomessa alusta loppuun. Se sopii lähes kaikkiin kenkiin.

Finngrip Easy asennusohjeet

Kiinnitä side niin, että nivel (A) on noin 3 cm suksen tasapainopisteestä kärjensuuntaan. Kantalapun (B) etureunan tulee olla 4,5 cm tukiosasta taaksepäin.

Näin säädät siteen sopivaksi jalkineeseen.

Nosta siteen metallilevy ylös.
Kiinnitä ensin koukunmallinen pää reikään jalkineelle sopivalle etäisyydelle. Kiinnitä lopuksi myös toinen pää.Finngrip Erä -suksiside


Finngrip Erä -retkiside
Suomen armejan väki käyttää näitä

Kuusamon Finngrip Erä -suksiside on luotettava valinta koviinkin olosuhteisiin. Sopii metsäsuksiin ja lumikenkiin. Voit käyttää sidettä reunalistoilla varustettujen kenkien kanssa. Siteet on helppo kiinnittää, ja ne voidaan tarvittaessa irroittaa nopeasti. Siteet tukevat hyvin jalkaa myös sivusuunnassa.

Finngrip Erä -suksiside

Finngrip Erä -suksiside halkaistu malli


Maailmanmestareiden suksiside

Voittajat luottavat Finngrip -siteisiin


Kuusamolaiset retkisiteet olivat kovassa käytössä 2015 vuoden Umpihankihiihdon MM-kisoissa Pudasjärvellä. Voiton vei joukkue Finngrip Kuusamo, johon kuuluivat Markus Helander, Jaakko Pitkänen, Janne Kortelainen ja Jorma Teivaanmäki. Hiihtokilometrejä tuli noin kahden vuorokauden mittaiselle rypistykselle noin 70 km. Mainittakoon, että kilpailu on hyvin vaativa ja esimerkiksi yöpyminenkin on tehtävä maastossa ilman huoltojoukkoja. Kilpailijat käyttävät Finngrip Easy siteitä niin kilpailuissa kuin harjoituksissa. Kysyimme Markus Helanderilta muutaman kysymyksen metsähiihtoon liittyen.Kuinka monta kilometriä hiihdätte vuodessa?

Joukkueen jäsenillä tulee vuosittain useita satoja kilometrejä maastohiihtoa. Osa siitä hiihdetään umpihangessa ja osa polanteen päällä.

Mitkä ovat Finngrip Easy -siteen hyvät puolet?

Hyviä puolia on monia. Tässä muutamia mainitakseni. Päkiät rasittuvat vain vähän, sillä siteessä on hyvä jousitus. Siteiden toimivuus korostuu retkillä, jolloin kantamuksia on paljon. Hyvänä puolena pidän myös sitä, että siteiden ja suksen väliin ei paakkuunnu lunta kovin helposti. Siteiden metalliosa rikkoo mahdolliset lumipaakut, jolloin suksia ei tarvitse olla putsaamassa koko ajan. Näitä siteitä voidaan käyttää erilaisten jalkineiden kanssa. Pidän sitä hyvin tärkeänä ominaisuutena – tämä antaa mahdollisuuksia valita erilaisia kenkiä retken luonteen tai olosuhteiden mukaan. Yksi pieneltä tuntuva asia on siteiden äänettömyys. Tiedän monia malleja, jotka narisevat joka vedolla. Onhan se kiva liikkua ääneti hiljaisessa metsässä itsekin.

Kolme olennaisinta neuvoa retkihiihtämiseen?

Ensiksi tulee valita oikean pituiset sukset. Suosittelen avomaahiihtoon pitkiä suksia ja risukkoiseen maastoon niin sanottuun jänishiihtoon lyhyitä. Pitkät sukset ovat hangessa kuitenkin aina paremmat. Toiseksi kehoitan panostamaan jalkineisiin. Kilpahiihdossa suositaan monolta näyttäviä kenkiä, mutta metsämiehille suosittelen lämpimiä saappaita. Kolmanneksi suosittelen valitsemaan hyvät sauvat. Oikea pituus on tärkeää – sauvojen tulisi yltää hiihtäjän kainaloon asti. Hankihiihdossa sompalla on myös tärkeä merkitys. Se on sauvan osa, joka estää sauvaa uppoamasta lumeen.Maailmanennätystä yrittämässä – siteinä Finngrip Easy!