Kuusamon Uistimella on ollut jo vuosikymmenien ajan hyvä maine kotimaisena kalastusvälineteollisuusyrityksenä. Olemme ansioituneet siinä, että kuuntelemme suomalaista kalastuskansaa. Välineiden ja vieheiden kehitystyön tekee loppujen lopuksi kaikki tuotteidemme käyttäjät.


Mielestämme laatu syntyy miellyttävästä käyttökokemuksesta ja kestävyydestä. Kovalle koetukselle joutuvat erityisesti varusteet, joissa käytetään muovia. Kylmyys asettaa rajat monille muoviraaka-aineille, ja materiaaleja haurastuttaa myös voimakas uv-säteily. Tuotteet on vain yksinkertaisesti koekäytettävä erilaisissa olosuhteissa useilla eri toistoilla. Esimerkiksi pilkkivavat ja niiden kärjet on testattu eri puolella Suomea ennen kuin ne ovat siirretty aktiiviseen tuotantoon. Osan teemme itse Kuusamossa oman henkilökuntamme voimin, mutta meillä on myös testitiimejä kautta maan mukana pitkäjänteisessä kehitystyössä.

Materiaalit eivät pelkästään tee hyvää tuotetta. Haluamme myös, että käyttökokemus olisi mahdollisimman myönteinen. Hyvä kalastusväline syntyy oivalluksista ja ideoista, joita keräämme jatkuvasti niin tavallisilta kalastajilta kuin kalastuksen ammattilaisilta.


Kela 74 mm, neopreenikahva 90 mm.

Kela 54 mm, neopreenikahva 90 mm.


Yleiskärki
Toimiva yleiskärki tasuri- tai pystäripilkkijöille. Olemme lisänneet kärjen päähän fluoriväriä, jonka ansiosta tärpit tulevat huomatuksi hämärässäkin. Tämä kärki on napakka, mutta herkkä. Pituus 23 cm


Säädettävä teleskooppikärki
Tämän kärjen etuna on nopea säädettävyys. Jäykkyyttä voidaan säätää pilkin painon mukaan. Monet arvostavat myös sitä, että se mahtuu kalareppuun kätevästi. Se näet voidaan työntää vavan sisään kuljetuksen ajaksi.

Ylimmässä kuvassa kärki on täysitoimivuudessaan. Sopii kirpuille ja morreille. Keskimmäisessä kuvassa kärki on astettu 5-10 g vieheille.
Alimmassa kuvassa kärki on säädetty 8-25 g vieheille.


Kairatessa avantoon syntyy hienoa jäämurskaa ja putoaa lunta. Niiden poistamiseen tarvitaan sohjokauha. Avanto kannattaa pitää puhtaana, jotta pilkki saadaan pudotettua helposti jään alle. Kuusamolaisia sohjokauhoja on sekä 4- että 6-tuumaiselle avannolle.