Uutuudet 2018


Kaudelle 2018 on jälleen luvassa paljon mielenkiintoisia uutuuksia. Tänä vuonna esittelemme uutuuden, Muikku 90/17, jossa on kevennetty runko ja joka on suunniteltu erityisesti lohikaloja varten, mutta on sillä saatu haukiakin.
Kuusamon Santerin kaikkiin kolmeen kokoon on suunniteltu kaksi uutta ottavaa väriä, samoin Kumma on saanut uuden värin.

Taiteilija Sakke Yrjölän näyttävät kalakuosit saavat jatkoa! Tänä vuonna Räsänen 70/20 näyttää muikulta, peilikarpilta, taimenelta ja isosimpulta. Sakke Yrjölän suunnittelemilla Räsäsen väreillä on keräilyarvoa, mutta ne ovat myös hyviä käyttövieheitä.

Suurhauen 90/40 uutuusväreiksi vuodelle 2018 valittiin Hauenkalastajat – yhteisön ehdotuksista Juhis Salmelan “Nemoa etsimässä” – henkiset värit, joissa on myös kirjaimet HK. Kolmas uutuusväri pinkkivihreä on lähtöisin Hauenkalastajat – ryhmän Sari Pääkkösen kynästä. Professori 1 helmi sai ylleen kaksi Suomen Haukiseuran hauen kuviointia jäljittelevää erikoisväriä, joiden kuosisuunnittelu on Sakke Yrjölän käsialaa. Kolmas uutuusväri on vetouistelijoiden testaama ja ottavaksi todettu.Räsänen 70/20 ja 50/11

Santeri 90, 110 ja 130 mm


Mallistossamme on useampia erikoisvärejä, jotka käsitellään ultraviolettisäteilyä heijastavalla aineella. Ihminen ei pysty aistimaan uv-säteitä, mutta monet eläimet pystyvät. Empiiristen tutkimusten mukaan uv-säteillä on todettu olevan selkeää vaikutusta muun muassa kalojen keskinäisessä kommunikoinnissa. Uv-pinnoitekäsiteltyjä uistimia on ollut testissä monella kalastajalla. Havaintojen mukaan uv-käsitellyt vieheet ovat antaneet erinomaisia kalansaaliita.


Räsänen Helmi 70/20 Sakke Yrjölä


Suurhauki 95/40


Professor 115/27


Kumma 7 ja 9 g


Kevennetty Tasapaino X-Pro 75/8


Droppi


Kirppu 1


Kirppu 2


Kirppu 3