Tuntuuko joskus siltä, että järvi tai meri olisi aivan tyhjä suurista petokaloista? Apajasi ei välttämättä ole kalaton, vaan vieheesi uivat liian matalalla.

Kuha ja hauki nimittäin ovat sellaisia kaloja, että ne siirtyvät toisinaan rannoilta ulapoille ja painuvat syviin vesiin. Tällöin tehokas tapa pyydystää niitä on vetouistelu. Tavalliset uistimet uivat pääsääntöisesti 1-2 metrin syvyydessä. Kuusamon Syvääjien avulla voidaan päästä jopa 10 metrin uistelusyvyyteen.Kuusamon painosyvääjien värit.


33 g & uintisyvyys 3-6 m


70 g & uintisyvyys 6-9 m


90 g & uintisyvyys 8-11 m


Syvääjälle tehoa kalastukseen! Solmi virvelistä tuleva siima syvääjään. Kiinnitä noin vavan mittainen siimatapsi syvääjän leikariin. Tapsin toiseen päähän voit laittaa lipan, lusikan, vaapun tai vetoperhon. Lopulliseen sukellussyvyyteen vaikuttaa virvelin siiman paksuus. Ohuella kuitusiimalla pääset entistä syvemmälle. Normaalia siimaa eli monofiilia käytettäessä uistelusyvyys on maksimissaan noin 10 metriä. Aina ei kuitenkaan tarvitse päästä niin syvälle, vaan kalat saattavat oleskella esimerkiksi 5-6 metrin syvyydessä. Päästä tällöin vähän siimaa ulos virvelistä, jolloin syvääjä vieheineen ui lähempänä venettä ja matalammalla. Kalastajan on parasta tutkia kaikuluotaimen näyttöä ja tarkastella, missä syvyydessä ui eniten kaloja ja yrittää tavoitella juuri tuota syvyyttä.


Kuusamon painot sopivat erilaisten pohjaonkien rakentamiseen tai uistelupainoiksi.

Onkipainolajitelmat kolme rasiakokoa: 27 kpl, 78 kpl ja 124 kpl.

Kuusamo painoja kumitapilla. Koot: 2, 3.5, 7, 10, 14, 2 ja 42 grammaa.